«خورش بِه» بخورید و قطعه خزانِ حسین علیزاده گوش دهید

تبلیغات

«خورش بِه» بخورید و قطعه خزانِ حسین علیزاده گوش دهید

هفته نامه کرگدن - نیوشا طبیبی: قناعت ورزیدن سبب دریافتن مزه و طعم زندگی می شود و این رازی برملا بین پدران و مادرانمان بوده است؛ اکنون اما به ورطه ای افتاده ایم که از هوسی و خواسته ای به خواسته دیگر می افتیم.

غرولند کردن و بهانه گرفتن اهل منزل بر سر غذا و قهر کردن و دست به سفره نبردن از امور رایجی است که مادران و همسران مکرم به طور روزانه با آن مواجه می شوند. فرزندان و شوهران غالبا از میزان زحمتی که خانه داران برای تهیه خوراک متحمل می شوند، بی خبرند.

تمشیت امور خانه کاری است دشوار که بی گمان بسیاری از مردان از عهده آن بر نمی آیند. اگر مردان لختی به انصاف بنشینند و سیاهه ای از کارهای روزانه همسرشان تهیه کنند، با فهرست اعجاب آوری از کارهای گوناگون مواجه می شوند؛

کارهایی که گاه هیچ ربطی به هم ندارند، اما به خوبی توسط بانوان مدیریت می شوند. مردان و فرزندان، کمتر قدردان سپاس گوی این همه زحمتند و اگر ذره ای کاستی ببینند بی درنگ زبان به شکایت می گشایند.

خداوندا مرا آن ده که آن به  

مقصودم عرض این نکته است: آن چنان مبتلا به دیدن کژی ها شده ایم که دیگر خوبی ها به چشممان نمی آید. فکر می کنیم، آنچه هست، طبیعی است و حقی است که بر ما مقدر شده. برهمین اساس دیگر توان حظ بردن از زندگی و مواهب آن را از دست داده ایم.

«قناعت ورزیدن» و شکرگزار نعمات خداوندی بودن، سبب دریافتن مزه و طعم زندگی می شود و این رازی برملا بین پدران و مادرانمان بود است. اکنون اما به ورطه ای افتاده ایم که از هوسی و خواسته ای به خواسته دیگر می افتیم. می خریم و می خریم و می خریم؛ خانه هایمان را انباشته از کالاهای رنگارنگ می کنیم و باز هم «غر» می زنیم. مغز و کیفیت حیات را فرو گذاشته ایم و پوسته و کمیتش را چسبیده ایم.

ایرانیان سخت به دام ناشکری و نق زدن های مداوم افتاده اند و نعمات بی شماری را که احاطه شان کرده نمی بینند و فقط کم و کاستی ها را در نظر می آورند. ما از خرد و کلان، از همه چیز، ناراضی شده ایم. از گزینش وزیر تا خوراکی که می خوریم و سفری که می رویم و شغلی که داریم، هیچ کدام راضیمان نمی کند. مهارت لذت جویی و کام گیری را یکسره از یاد برده ایم.

برای لذت از زندگی اول باید که «چشم نیک بین» باز کنیم و خوبی ها را هم ببینیم. نه آن که به خوش خیالی بیفتیم، نه، فقط سعی می کنیم به اندازه دیدن کاستی ها و نامهربانی ها، خوبی ها و مهربانی ها را هم ببینیم.

بیاییم از غذا خوردن شروع کنیم و ببینیم که چه میزان نعمت خوب پاکیزه بی نظیر بر این سرزمین فرود آمده؛ مثلا میوه های رنگارنگ خوش عطر و طعم بی بدیل. آن ها را ساده فرو ندهیم، بوییدن و مزه مزه کردن و لمس بافت میوه، ثانیه ای در دهان نگاه داشتن و حظ بردن از آن، بی گمان مفرح ذات است.

خداوندا مرا آن ده که آن به

خوراکی را که جلویمان می گذارند، ببوییم و عطرش را فرو دهیم و بعد به حوصله و ترتیب و احترام هر قاشق را که بر دهان می بریم، عطر و طعم و بافتش را حس کنیم، ببینید چه لذتی حاصل می شود. مصاحبت و حضور مادر و پدر و برادر و خواهر و فرزند و همسر و خویش و قوم و رفیق را قدر بدانیم و ثانیه هایش را ژرف دریابیم. سر را از روی «گجت»ها برداریم و مهربانی را پاس بداریم. کام گرفتن از نعمات سپاس عملی از خداوند بزرگ است، باید به عمل سپاسگزار بود «که زائل شود نعمت ناسپاس».

 

از نعمات ویژه سرزمینمان «بِه» خوشبو و شیرین اصفهان است. در هیچ جای جهان چنین بهی به دست نمی آید. یکی، دو تا از این به ها را بگیرید، تخم دربیاورید و خرد کنید. پیازداغ و زردچوبه ای البته با روغن حیوانی مهیا سازید.

اگر خواستید گوشت قیمه ای یا یکی، دو قطعه مرغ را هم در این پیازداغ بگردانید و سرخ کنید و قدری آب و نیم استکان گلاب بریزید، بِهِ خردکرده و دَه، دوازده آلوی خورشی را هم نیم ساعت بعد اضافه کنید و درش را بگذارید. حاصل خورش خوشبوی خوشمزه ای می شود. می توانید به ها را هم قبل از افزودن به خورش در روغن حیوانی تفت دهید. (همین خورش را با سیب و گلابی هم می توان پخت.) پلوی خوشبویی تدارک کنید و با رفقا و خویش و دوست و آشنا بر سر سفره بنشینید.

بعد از تناول پلو و خورش مذکور، «شورانگیز» اثر استاد حسین علیزاده را بیابید، قطعه «خزان» را انتخاب کنید و جایی بنشینید که برگ های خزان زده را ببینید، چای لاهیجان را در استکان بریزید، زیر و بم قطعه، تار استاد و پاسخ های ارکستر را ژرف بنیوشید و از پاییز و ایرانی بودن حظ ببرید. «در این خاک در این خاک در این مزرعه پاک/ به جز مهر به جز عشق دگر بذر نکاریم».

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه کیک خیس شکلاتی + ایده های تزیین کیک خیس

    کیک خیس دارای بافتی نرم و لطیف می باشد که طعم بی نظیری نیز دارد، این نوع کیک به دلیل رطوبتی که دارد خیلی زود در دهان باز می شود و از این رو...

  • طرز تهیه مرغ به روش کره ای ها

    مواد لازم برای طبخ مرغ به روش کره ای : برنج سوخاری ۲ فنجان روغن کنجد ۱ قاشق غذاخوری عسل ۱ قاشق غذاخوری سینه مرغ بدون پوست و استخوان ۴ تکه مواد...

  • طرز تهیه نان جوی رژیمی

    مواد لازم برای نان جوی رژیمی: جوی پرک ۱/۲ و ۱ پیمانه روغن زیتون ۱/۳ پیمانه آب گرم ۲ پیمانه پودر مایه خمیر ۲۵ گرم آرد گندم ۴ پیمانه عسل ۱ قاشق...

  • طرز تهیه کیبه سیب زمینی در فر

    مواد لازم برای کیبه سیب زمینی در فر: کره آبکرده ۴ قاشق سوپخوری خرده نان ۴ قاشق سوپخوری سیب زمینی یک و نیم کیلو گرم (۶ عدد متوسط) نمک یک و یک دوم...

  • شیرینی قارچی را چگونه تهیه کنیم؟

    شیرینی خانگی بسیار خوشمزه که شبیه به قارچ است که برای یک عصرانه دلچسب همراه با یک فنجان چای بی نظیر است. آماده سازی: ۲۰ دقیقه پخت: ۶۰ دقیقه مواد...

  • طرز تهیه بستنی با طعم گلابی

    مواد لازم برای بستنی با طعم گلابی گلابی یک کیلو و نیم، شکر ۱۵۰ گرم، آب ۲ پیمانه، آب لیمو ۴ قاشق سوپخوری، خامه ۱۵۰ گرم، پودر قند ۳ قاشق...

  • روش تهیه ژله کج شیک و مجلسی

    مواد لازم برای ژله کج: شیر دو لیوان شکر دو قاشق غذاخوری خامه دو قاشق غذاخوری وانیل نوک چاقو پودر ژلاتین یک و نیم قاشق غذاخوری ژله آناناس یک...

  • طرز تهیه کوفته ترخون و مرزه

    مواد لازم برای تهیه کوفته ترخون و مرزه: گوشت چرخ کرده بدون چربی ۵۰۰ گرم برنج ۱۵۰ گرم (۱ پیمانه) لپه ۱۵۰ گرم نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان...

  • طرز تهیه کیک مرغ و قارچ

    مواد لازم تخم مرغ ۴ عدد آرد ۲.۵ پیمانه روغن ۳/۴ پیمانه بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری ماست ۱ پیمانه سینه مرغ ۱ عدد قارچ ۱۵۰ گرم فلفل دلمه‌ای ۱ عدد...

  • تزیین سالاد کاهو و کلم قرمز مجلسی

    سالاد به ویژه سالاد کاهو یا کلم قرمز یکی از ارکان اصلی سفره‌های غذاست که به سادگی تهیه می‌شود. به علاوه تزیین سالاد کاهو و کلم قرمز...

  • دستور تهیه سوپ هویج و سیب زمینی

    هویج سرشار از مواد مغذی است و بتا کاروتن معروف‌ترین ماده تشکیل دهنده آن است. بتا کاروتن هنگامی که در کبد به ویتامین A. تبدیل می‌شود برای سلامت...

  • روش تهیه‌ی یک سالاد فوق العاده خوشمزه با نان تست

    مواد اولیه: برای این غذای ساده به چند عدد نان تست، یک عدد سیب‌زمینی، کمی اسفناج، جعفری، چند حبه سیر، نمک، فلفل سیاه، نصف پیمانه نخودفرنگی و یک...

  • طرز تهیه سالاد پانزانلا رستورانی

    مواد لازم سالاد پانزانلا نان تست مکعبی شده ۳۰۰ گرم روغن زیتون ۵ قاشق غذا خوری سرکه بالزامیک ۲ قاشق غذا خوری نمک و فلفل به مقدار لازم زیتون بی دانه...

  • طرز تهیه ترشی رشتی

    مواد لازم برای ترشی رشتی گل کلم (خرد شده) / ۷۰۰ گرم برگ کلم (خردشده) / ۵۰۰ گرم کرفس (خردشده) / ۴ ساقه (۳۲۰ گرم) هویج (خردشده) / ۴ عدد (۲۸۰ گرم)...

  • طرز تهیه تورتیلای اسفناج و سیب‌زمینی شیرین

    مواد لازم زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه زمان پخت: ۶۰ دقیقه ۷۰ دقیقه برگ اسفناج کوچک۳۰۰ گرم روغن زیتون سبک۸ قاشق غذاخوری پیاز بزرگ، ریز خردشده۲ عدد...

  • طرز تهیه نان نازک و ترد کنجدی

    مواد لازم زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه زمان پخت: ۶ دقیقه ۱۶ دقیقه آرد پفکی۲۰۰ گرم دانه‌ی کنجد۲ قاشق غذاخوری نمک کمی فلفل سیاه آسیاب شده ماست...

  • دلمه پیاز یک غذای خوشمزه و سنتی برای دورهمی هایتان

    دلمه یک کلمه ترکی به معنای “پرشده” است. اکثر ما دلمه را با برگ انگور میشناسیم. اما دلمه‌های متنوعی وجود دارند مثل:دلمه با برگ انگور، کدو، کلم...

  • طرز تهیه کیک مرغ و قارچ به ۲ روش (با نان تست و خمیر)

    کیک مرغ و قارچ اغلب با نان تست یا خمیر درست تهیه و به عنوان شام میل می‌شود. کیک مرغ و قارچ غذایی مجلسی است که می‌توان آن را به شکل‌های...

  • شیرینی‌های خوشمزه استان گیلان؛ از کلوچه تا سمنو

    برترین ها: در استان گیلان همانند سایر استان‌های دیگر، شیرینی‌های مخصوص و محلی یافت می‌شود که بیانگر فرهنگ، هنر و اقلیم خاص این منطقه‌ی دیدنی و...

  • 4 صبحانه عالی برای افزایش سایز و بزرگ شدن عضلات

    اگر می خواهید بدنی ایده آل داشته باشید باید به تغذیه حتی بیش از ورزش اهمیت بدهید و نکات تغذیه ای سالم را رعایت کنید. برای داشتن عضلات قوی و...

  • طرز تهیه املت دنور

    مواد لازم برای املت دنور: تخم مرغ بزرگ چهار عدد شیر نصف فنجان ژامبون کمی درشتتر خرد شده ۵۰ گرم فلفل سبز دلمه‌ای نصف فلفل پیاز درشت نصف پیاز قارچ...

  • با این ترفندها یک سرآشپز حرفه ای شوید

    کارهای عادی هست که همیشه طوری انجام می دهیم که بار اول آموخته ایم و هیچ وقت به این فکر نمی کنیم که همین کارها را با استفاده از خلاقیتمان می توانیم...

  • آموزش تزیین پیاز به شکل گل نیلوفر

    آموزش تزیین پیاز به شکل گل تزیین سفره و میز غذا یکی از کار‌هایی است که کدبانو‌های ایرانی باید بدانند. در این مقاله به شما آموزش درست کردن یک گل...

داغ ترین اخبار