تبلیغات

طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده و مجلسی

تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده سنتی با مغز گردو، رب انار و گوشت قرمز یا مرغ صورت می‌ گیرد. سابقه خورشت فسنجان به دوران ساسانیان باز می‌ گردد.

خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

خورشت فسنجان در شهرهای مختلف ایران به روش‌های متفاوتی تهیه می‌گردد. در دوران ساسانی به مناسبت پایان زمستان و رسیدن بهار، در اسفند ماه و مراسم نوروز از این خورشت استفاده می‌شده است. کلمه فسنجان معرب نام باستانی آن یعنی اسپندگان می‌باشد. مناطق شمالی کشور با استفاده از گوشت پرندگان شکاری، قیسی و گردوی کاملا آسیاب‌شده، با مزه ترش و شیرین (ملس) این خورشت خوشمزه را طبخ می‌کنند. همچنین در روش سنتی گیلکی، در مراحل پایانی پخت خورشت، یک تکه فلز آهن سرخ‌شده را درون خورشت می‌اندازند با این توجیه که رنگ خورشت را تیره‌تر می‌کند و باعث می‌شود آهن غذا تامین شود. در مناطق مرکزی ایران، با اضافه کردن شکر و یا قند، گوشت مرغ، بوقلمون و یا گوشت قرمز، با مزه شیرین طبخ می‌کنند. مغز گردو بکار رفته در این فسنجان کاملا ریز آسیاب نمی‌شود و دانه‌های ریز آن بعضا در خورشت مشخص است.

همانطور که قبلا اشاره شد، این خورشت مناسب فصول سرد می‌باشد و در فصل تابستان ممکن است طبیعت گرم این خورشت باعث ایجاد گرمی در افراد شود.

 

مواد لازم جهت تهیه خورشت فسنجان 

مرغ

8 تکه

گردو

4 پیمانه

رب انار

1/4 پیمانه

آرد

1 قاشق غذا‌خوری

شکر

3-4 قاشق غذاخوری

پیاز سفید

1 عدد

برگ بو

1 یا 2 عدد

نمک، فلفل، شکر و زعفران

به میزان لازم

 

طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده ابتدا مغز گردو‌ها را درون ماهی‌تابه تست کنید. مرتب به هم بزنید و مراقب باشید نسوزد.

خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

گردوهای تست شده را درون یک سینی قرار دهید و اجازه دهید به هوای اتاق برسند.


خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

گردوها را درون غذاساز ریخته و میکس کنید تا یکدست شوند. در صورت تمایل می‌توانید گردو را کمتر پودر کنید.


خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید.


خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

در این مرحله تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.


خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

برگ بو، نمک، فلفل و زعفران را به میزان مناسب و بسته به ذائقه خود اضافه کنید و سپس یک تا دو پیمانه آب (در حدی که آب روی مرغ‌ها را بگیرد) بیفزایید و اجازه دهید کاملا پخته شوند.


خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

در ظرف دیگری یک قاشق غذا‌خوری آرد را تفت دهید تا بوی خامی آرد بر طرف شود، سپس آب را اضافه کنید.

 
خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

گردوی میکس شده را به مخلوط آب و آرد اضافه کنید. در صورت استفاده از شکر در این مرحله شکر را به خورشت بیفزایید. اضافه کردن شکر به این خورشت به تیره‌تر شدن رنگ آن کمک خواهد کرد.


خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید گردوها کاملا به روغن بیافتد.

خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

رب انار را به مخلوط گردو بیفزایید و کمی تفت دهید.

خواص گردو،خواص انار،خواص رب انار،خورشت فسنجان ملس،فسنجان شیرین،فسنجان ترش و شیرین،طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده

در این مرحله مرغ پخته‌شده را به گردو اضافه کنید. مرغ‌ها بایستی کاملا درون مخلوط گردو قرار بگیرند و به مدت تقریبی 30 دقیقه به فرایند پخت ادامه دهید تا زمانی که کاملا خورشت فسنجان جا افتاده شود. خورشت فسنجان را با دانه‌های انار تزیین نمایید و به همراه پلو زعفرانی و سبزیجات سرو کنید.
 

 

راز و رمز تهیه یک خورشت فسنجان جا افتاده در صورت تمایل می‌توانید 1/4 از مغز مصرفی در خورشت را با مغز پسته و یا مغز بادام آسیاب‌شده جایگزین نمایید که در این صورت علاوه بر ارزش غذایی آن، خورشت عطر و طعم بی‌نظیری پیدا خواهد کرد. خورشت فسنجان را می‌توان با استفاده از گوشت مرغ، بوقلمون، شتر‌مرغ، گوشت گوساله و گوسفند چرخ‌شده تهیه کرد. برای این منظور استفاده از گوشت گوساله بهتر است. چراکه گوشت گوساله دارای طبیعت سردی است و طبیعت گرم گردو را خنثی خواهد کرد. مغز گردو در تهیه این خورشت بهتر است کاملا آسیاب شود و به خوبی تفت داده شود. چرا که نقش به سزایی در رنگ خورشت دارد. همچنین بهتر است رب انار را با گردو تفت دهید. در تهیه این خورشت بهتر است به جای استفاده از زرد‌چوبه، زعفران را جایگزین آن کنید. در این صورت علاوه بر رنگ مورد نظر، عطر مطبوعی به خورشت اضافه خواهد شد. مزه خورشت فسنجان در گرو رب اناریست که در تهیه این خورشت بکار می‌رود. اگر خورشت فسنجان را ترش‌مزه می‌پسندید از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید در غیر این صورت از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید. در تهیه یک خورشت جا افتاده معمولا کم آب بودن و به روغن افتادن خورشت مهم است. مدت زمان و حرارت ملایم می‌تواند خورشت را به خورشت جا افتاده تبدیل کند. برای این منظور برخی در دو نوبت به فواصل داخل خورشت یخ می‌اندازند تا خورشت به روغن بیفتد. البته اینکار زمان به روغن افتادن خورش را تسریع می‌کند. البته اگر در مدت طولاتی و با حرارت ملایم خورشت پخته شود نیازی به اینکار نخواهد بود. این خورشت به واسطه گردو و تفت‌دادن بسیار چرب می‌شود و برخی در پی کم‌کردن مقدار گردو از مواد دیگری مانند سیب و به استفاده می‌کنند که طبیعتا از مقدار گردو کاسته شده و علاوه بر مقرون‌ به‌ صرفه‌تر شدن آن، کم شدن چربی موجود در غذا را نیز به دنبال دارد. ضمنا در صورت استفاده از سیب و به طبیعت خورشت نیز معتدل‌تر خواهد شد. در صورت تمایل می‌توانید برای یکنواخت شدن خورشت، پیاز را از رنده ریز عبور دهید. همچنین می‌توانید برگ بو را با یک قاشق چای‌خوری دارچین جایگزین نمایید. استفاده از ادویه‌جات کاملا سلیقه‌ای است.

گروه آشپزی ستاره

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه بورانی بادمجان

    مواد لازم: ۶۰۰ گرم بادمجان ۲۵۰ گرم گوجه فرنگی ۳ حبه سیر ۱ فنجان ماست ۴/۱ تا ۲/۱ فنجان روغن نمک و فلفل به میزان لازم نان لواش یا چیپس پیتاطرز تهیه...

  • چند ترفند مهم برای کباب کردن گوشت و سبزیجات

    جوجه کباب دودی همین که مرغ را روی زغال کباب می‌کنیم تا حدی بوی دود و آتش به خود می‌گیرد، اما برای اینکه بیشتر بوی دود بدهد از پاپریکای دودی یا...

  • معجون رازیانه خانگی پرخاصیت

    حامد 50 دقیقه پیش انواع نوشیدنی 6 بازدید...

  • طرز تهیه شربت سکنجبین

    شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد. این شربت علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، می‌تواند یک نوشیدنی مفید برای...

  • طرز تهیه استرامبولی ایتالیایی

    استرامبولی یک غذای ایتالیایی خوشمزه ست که با گوشت سرخ شده و پنیر، اسفناج و فلفل تند داخل خمیر تازه درست میشه. استرامبولی دستور‌های متفاوتی داره و...

  • طرز تهیه کوکو کدو سبز

    کوکوی کدو سبز یکی از انواع کوکو‌های ایرانی است که به خاطر وجود کدو سبز در آن شاید خیلی‌ها احساس کنند طعم جالبی ندارد. اما ما با مواد موجود در این...

  • طرز تهیه یک صبحانه پنیری ساده و خوشمزه

    امروز هم یک غذای بسیار خوشمزه آموزش داده میشه که خیلی راحت و سریع می‌تونید اون رو به عنوان صبحانه درست کرده و میل کنید. مواد مورد نیاز: ۱ عدد نان...

  • طرز تهیه اشکنه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن

    اشکنه یکی از غذاهای محلی کشورمان است و به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. در این مطلب قصد داریم اشکنه سیب زمینی که یکی از انواع خوشمزه این...

  • طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا

    بورک اسفناج، غذایی ترکی است که با چند لایه خمیر یوفکا و به اشکال و اندازه های مختلفی درست می شود. بورک اسفناج مسطح و مارپیچی، دو نوع...

  • تارت زردآلو و پسته؛ دسر شیک و مجلسی

    ماهنامه کیک و شیرینی - سعیده آقایی: تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده می‌شود. در این مطلب طرز تهیه تارت زردآلو...

  • چگونه خطا‌های آشپزی خود را اصلاح کنیم؟

    وب‌سایت شور و شیرین: حتی با تجربه ترین آشپزها ممکن است هنگام آشپزی، اشتباه کنند. از بیش از حد پختن غذا گرفته تا بیش از حد نمک زدن، ممکن است، غذا...

  • طرز تهیه خورشت دال عدس برای رژیم روزانه گیاه خواران

    در رژیم‌های گیاهخواری همراه با حبوبات یکی از غذا‌های مورد اقبال، خورشت دال عدس هندی است. در این نوشته به دستور عمل تهیه خورشت دال عدس می‌پردازیم....

  • طرز تهیه کومپیر ترکیه

    وب سایت سوران: با خوردن غذای کشور‌های دیگه، یک جورایی میشود تو تخیل، به اون کشور‌ها سفر کرد. امروز هم ما میخواهیم سفر کنیم به کشور ترکیه و یکی از...

  • سالمون کبابی یک غذای رژیمی و خوشمزه

    سالمون و گل کلم غذا‌هایی هستند که وقتی ادویه جات را با آن‌ها ترکیب می‌کنید فوق العاده می‌شوند. ادویه جات علاوه بر اینکه می‌توانند طعم غذا را از این...

  • طرز تهیه کیک ماکارونی ، یک غذای خوشمزه و زیبا

    مراحل تهیه کیک ماکارونی برای تهیه این ماکارونی لذیذ هم در ابتدا باید مایه ماکارونی رو درست کنیم پس پیاز داغ، فلفل دلمه‌ای رو که خورد کردیم،...

  • تزیین آناناس به شکل طوطی

    مواد لازم: آناناس یک عدد هویج یک عدد کوچک فلفل سیاه درسته ۲ عدد خلال دندان ۴-۵ عدد طرز تهیه: • مطابق تصویر از ۵ سانتی بالای آناناس یک برش افقی...

  • تخم‌مرغ آنتیب، نرگسی به سبک فرانسوی

    این خوراک خیلی شبیه نرگسی خودمان است، فقط کمی مفصل‌تر است و به شهر آنتیب فرانسه تعلق دارد که مردم آن در زمینه آشپزی شهرت جهانی دارند. اگر این غذا...

  • خاگینه گل نیلوفر یک دسر خوشمزه و سنتی

    خاگینه گل نیلوفر یکی از انواع دسر‌های خوشمزه و سنتی است که مانند دیگر انواع خاگینه با استفاده از آرد، ماست، تخم مرغ و … تهیه شده و در نهایت داخل...

  • طرز تهیه سوپ لوبیا با زیره ویژه پیش غذا

    سوپ لوبیا با زیره غذایی مقوی است که خیلی زود آماده می شود. مواد لازم برای  سوپ لوبیا با زیره سوپ لوبیا با زیره سوپی خوشمزه و مقوی است که خیلی...

  • طرز تهیه‌ی دنت شکلاتی

    اختصاصی تابناک باتو ؛ دنت از دسرهای پرطرفدار به ویژه در میان کودکان است. امروز تصمیم داریم شما را با روش تهیه‌ی یک نوع دنت در خانه آشنا کنیم....

  • طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت

    رشته پلو بدون گوشت غذایی گیاهی و یکی از انواع پلوهای ایرانی است که در گذشته معمولا در ایام نوروز تهیه و سرو می شده و امروزه نیز در...

  • طرز تهیه بورک ترکیه ای

    بورک ترکیه ای غذایی ساده و مغذی است که می توانید در میهمانی ها به عنوان پیش غذا یا در دورهمی ها به عنوان عصرانه درست کنید و بسته به...

  • طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی

    پاناکوتا شکلاتی غذای مورد علاقه دوستداران شکلات است. تهیه آن راحت است، از تخم مرغ استفاده نمی‌شود و با درست کردن آن آشپزخانه به هم...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی

    پاناکوتا شکلاتی غذای مورد علاقه دوستداران شکلات است. تهیه آن راحت است، از تخم مرغ استفاده نمی‌شود و با درست کردن آن آشپزخانه به هم...

  • طرز تهیه بورک ترکیه ای

    بورک ترکیه ای غذایی ساده و مغذی است که می توانید در میهمانی ها به عنوان پیش غذا یا در دورهمی ها به عنوان عصرانه درست کنید و بسته به...

  • طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت

    رشته پلو بدون گوشت غذایی گیاهی و یکی از انواع پلوهای ایرانی است که در گذشته معمولا در ایام نوروز تهیه و سرو می شده و امروزه نیز در...

  • طرز تهیه‌ی دنت شکلاتی

    اختصاصی تابناک باتو ؛ دنت از دسرهای پرطرفدار به ویژه در میان کودکان است. امروز تصمیم داریم شما را با روش تهیه‌ی یک نوع دنت در خانه آشنا کنیم....

  • طرز تهیه سوپ لوبیا با زیره ویژه پیش غذا

    سوپ لوبیا با زیره غذایی مقوی است که خیلی زود آماده می شود. مواد لازم برای  سوپ لوبیا با زیره سوپ لوبیا با زیره سوپی خوشمزه و مقوی است که خیلی...

  • خاگینه گل نیلوفر یک دسر خوشمزه و سنتی

    خاگینه گل نیلوفر یکی از انواع دسر‌های خوشمزه و سنتی است که مانند دیگر انواع خاگینه با استفاده از آرد، ماست، تخم مرغ و … تهیه شده و در نهایت داخل...

  • تخم‌مرغ آنتیب، نرگسی به سبک فرانسوی

    این خوراک خیلی شبیه نرگسی خودمان است، فقط کمی مفصل‌تر است و به شهر آنتیب فرانسه تعلق دارد که مردم آن در زمینه آشپزی شهرت جهانی دارند. اگر این غذا...

  • تزیین آناناس به شکل طوطی

    مواد لازم: آناناس یک عدد هویج یک عدد کوچک فلفل سیاه درسته ۲ عدد خلال دندان ۴-۵ عدد طرز تهیه: • مطابق تصویر از ۵ سانتی بالای آناناس یک برش افقی...

  • طرز تهیه کیک ماکارونی ، یک غذای خوشمزه و زیبا

    مراحل تهیه کیک ماکارونی برای تهیه این ماکارونی لذیذ هم در ابتدا باید مایه ماکارونی رو درست کنیم پس پیاز داغ، فلفل دلمه‌ای رو که خورد کردیم،...

  • سالمون کبابی یک غذای رژیمی و خوشمزه

    سالمون و گل کلم غذا‌هایی هستند که وقتی ادویه جات را با آن‌ها ترکیب می‌کنید فوق العاده می‌شوند. ادویه جات علاوه بر اینکه می‌توانند طعم غذا را از این...