تبلیغات

تولد یک ستاره؛ بازیگرانی که با یک فیلم مشهور شدند (۳)

اکران «عصبانی نیستم!» که نوید محمدزاده برای نخستین بار توانست استعداد خود را در آن به رخ بکشد، سرفصل پرونده ما شده است برای ارزیابی کارنامه 12 بازیگر که با یک فیلم مهم به سینما معرفی شده اند. آنها ستاره ماندند یا نه؟

ساره بیات (جدایی نادر از سیمین)

چطور ستاره شد؟

ـ پیش از جشنواره بیست و نهم فجر نام «جدایی نادر از سیمین» زیاد به گوش می خورد. در کنار آن از ساره بیات به عنوان استعداد جدید یاد می شد. فیلم که روی پرده آمد، مجاب شدیم باید به ستاره جدی سینما احترام گذاشت. نقش راضیه سر آغاز درخشش خانم بیات بود؛ زنی متعلق به طبقه پایین جامعه که عقاید محکم مذهبی دارد و به خاطر رفتارش با پدر نادر گرفتار دوگانگی شده است. حرکات آرام و با طمانینه به همراه استرسی که مدام در چشمانش دودو می زند، تصویر راضیه را با گذشت سال ها همچنان در حافظه مخاطبان سینما زنده نگه داشته است.

تولد یک ستاره

پیش از آن چه می کرد؟

ـ ساره بیات پیش از همکاری با اصغر فرهادی، در سریال «تباهی»، «بی گناهان» و «یک مشت پر عقاب» بازی کرده بود. در فیلم «مقلد شیطان» هم بازی داشت اما کمتر کسی تصویرش را به یاد می آورد.

مسیر پس از ستارگی

ـ ساره بیات سعی کرد بعد از «جدایی نادر از سیمین» نقش هایی را بپذیرد تا سایه راضیه از او دور شود. این اتفاق برایش رخ داد و او هم شمایل زن های شیک را بازی کرد و هم زن های شکسته. با این حال موفقیت راضیه هنوز برایش تکرار نشده. بیات اما توانسته از خود یک بازیگر مطرح بسازد که اگر چه وارد دایره «ستارگی» نشده ولی به عنوان یکی از بازیگران محبوب و شاخص سینمای ایران از او یاد می شود. نکته مهم کارنامه خانم بیات، گزیده کاری است و تلاش برای بازی در نقش های خاص.

حمید فرخ نژاد (عروس آتش)

چطور ستاره شد؟

ـ 19 سال پیش، مخاطبان با بازیگری روبرو شدند که گمان می کردند از استعدادهای تازه خطه خوزستان است اما کمی که گذشت حقایق تازه ای درباره حمید فرخ نژاد روشن شد. او پیش از «عروس آتش» خسرو سینایی، در فیلم «در کوچه های عشق» این کارگردان بازی کرده بود که خب دیده نشد. سینایی دنبال بازیگر برای نقش فرحان می گشته و در نهایت از خود فرخ نژاد که دستیارش بوده استفاده می کند. او چنان به شخصیت متعصب اما مهربان فرحان که دلباخته دختر عمویش بود، جان داد که همچنان جزو شاه نقش های کارنامه اش محسوب می شود.

تولد یک ستاره

پیش از آن چه می کرد؟

ـ فرخ نژاد به امید کارگردان شدن وارد سینما می شود و حتی تحصیلاتش کارگردانی تئاتر است اما همزمان که دستیار سینایی بود، جلوی دوربین رفت و مسیرش به طور کلی تغییر کرد.

مسیر پس از ستارگی؟

ـ بخت از ابتدا همنشین حمید فرخ نژاد بود. بلافاصله بعد از دیده شدن در «عروس آتش» با پیشنهاد ابراهیم حاتمی کیا مواجه شد و او یکی از نقش های مهم دیگر را با «ارتفاع پست» رقم زد. در ادامه فرخ نژاد تبدیل به بازیگری پرکار شد که البته فیلم هایش گیشه نداشتند. در این میان «چهارشنبه سوری» یک استثنا است که هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و هم منتقدان. در چند سال اخیر انتخاب های فرخ نژاد جایی برای دفاع نداشتند و نقش هایش شبیه هم می شدند؛ کم کم داشت محبوبیت پیشین را از دست می داد که دو فیلم «خوب، بد، جلف» و «گشت 2» به دادش رسیدند. او بازیگر پولساز سال 96 لقب گرفت و امسال قصد دارد این موفقیت را با «تگزاس»، «دختر شیطان» و «ما شما را دوست داریم خانم یایا» ادامه دهد.

هانیه توسلی (شام آخر)

چطور ستاره شد؟

ـ سال 1380 فریدون جیرانی برای دختر عاشق پیشه و زخم خورده «شام آخر» سراغ بازیگری رفت که مخاطبان هیچ تصویر ذهنی از او نداشتند. قرعه به نام هانیه توسلی افتاد و او چه خوب نقش ستاره مشرقی را به باور مخاطبان نشاند. دختری که بر سر معشوق (محمدرضا گلزار) با مادر (کتایون ریاحی) دوئل می کند و او را به قتل می رساند!

تولد یک ستاره

پیش از آن چه می کرد؟

ـ برای ورود به سینما همیشه راه های آسان وجود ندارد. گاهی باید مثل هانیه توسلی بپذیری در جمع هنروران فیلم «سگ کشی» بهرام بیضایی بازی کنی. توسلی اما به توان خود ایمان داشت و آینده خود را روشن می دید. او در «آخر بازی» همایون اسعدیان نیز دستیاری کارگردان را تجربه کرده و در چند فیلم کوتاه حضور داشته است.

مسیر پس از ستارگی

ـ درخشش هانیه توسلی در «شام آخر» باعث شد خیلی زود با پیشنهادهای متنوعی روبرو شود. شاخص ترین نقش او «شب های روشن» است که همچنان جزو فیلم های موفق هانیه توسلی به شمار می آید. هانیه توسلی 17 سال است که در سینما حضور دارد؛ خیلی زود تبدیل به بازیگری مطرح شد و توانایی اش را به رخ کشید، با این حال هیچ گاه ردای ستارگی به تن نکرد و در میانه ایستاد. او از موقعیتش به خوبی مراقبت کرده و به رغم نقش های بدی که دارد، اجازه نداده به کارنامه اش خدشه وارد شود. همین که نام هانیه توسلی برای خیلی از مخاطبان آشنا است، یک موقعیت بزرگ به حساب می آید. او یک سیمرغ مکمل هم برای «دهلیز» در کارنامه دارد.

علی دهکردی (از کرخه تا راین)

چطور ستاره شد؟

ـ ابراهیم حاتمی کیا در پنجمین فیلم سینمایی خود دست روی سوژه ای خاص گذاشت؛ جانبازان شیمیایی که برای درمان به کشور آلمان می روند و در غربت با چالش ایمان مواجه می شوند. حاتمی کیا برای نقش اول فیلم «از کرخه تا راین» بازیگری می خواست که چهره ای سمپات داشته باشد. او برای این منظور سراغ گزینه ای رفت که مخاطب سابقه ذهنی ای از او ندارد و به علی دهکردی رسید. او در این فیلم نقش سعید را بازی کرد و توانست بیننده را مجاب کند که مناسب نقش است و می تواند آنها را با دغدغه ها و درونیات شخصیت همراه کند.

تولد یک ستاره

پیش از آن چه می کرد؟

ـ دهکردی پیش از آن در یک فیلم نیمه بلند و چند تئاتر بازی کرده بود که هیچ کدام کمکی به شهرتش نکردند.

مسیر پس از ستارگی

ـ ستاره فیلم «از کرخه تا راین» نتوانست از موقعیت به دست آمده مراقبت کند. علی دهکردی به نقش هایی پاسخ مثبت می داد که عمدتا قابل دفاع نیستند و غالب آنها، «سعید» فیلم حاتمی کیا را به یاد می آورد. علی دهکردی گویی فقط مناسب نقش های مثبت است و او از همین منظر ضربه خورد. شاید هم این بازیگر قابلیت عبور از فیلم «از کرخه تا راین» را نداشت. هر چه هست او زیر سایه این نقش ماند و محبوبیت های بعدی اش عمدتا در تلویزیون رقم خورد؛ البته در این مدیوم هم تبدیل به ستاره نشد. علی دهکردی با نقشی مهم و در فیلمی مهم استارت زد ولی حالا یک بازیگر متوسط است که گاهی در سینما و گاه در تلویزیون بازی می کند.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • سوپ هندوانه تابستانی خوشمزه

    حامد 55 دقیقه پیش انواع سوپ 4 بازدید...

  • سبزی قلیه ماهی، ترکیب و نسبت آن

    سبزی قلیه ماهی مهمترین ماده مورد استفاده در تهیه این غذاست، چراکه باعث از بین رفتن بوی نامطبوع ماهی می‌شود. به جرات می توان گفت...

  • طرز تهیه قلیه ماهی شمالی

    قلیه ماهی، یکی از غذا‌های اصیل ایرانی است که بیشتر در مناطقی از کشور که در کنار دریا واقع شده اند یعنی مناطق شمالی و جنوبی طبخ می‌شود. این غذا در...

  • قیقناق صبحانه ای مقوی

    قیقناق نوعی خاگینه محسوب می‌شود که در آذربایجان شرقی مخصوصا تبریز طبخ آن رواج دارد. موادلازم: تخم مرغ ۴ عدد آرد ۱ قاشق...

  • طرز تهیه خورش آلو مسمای گیلانی

    مواد لازم: مرغ برای هر نفر یه تکه آلو قیسی برای هر نفر ۲ تا ۳ عدد آلو سیاه برای هر نفر ۲ تا ۳ عدد پیاز ۲ عدد شکر ۲ قاشق غذاخوری زردچوبه مقداری...

  • تفاوت سوفله با گراتن چیست؟

    سوفله و گراتن هر دو از غذاهایی هستند که آماده کردن آنها زمان کمی از شما می گیرد و جزو غذاهایی است که برای میهمانی ها بسیار مناسب است. اما گراتن...

  • طرز تهیه سوپ شیر و قارچ، پیش غذای خوشمزه و مقوی

    سوپ شیر و قارچ یکی از انواع سوپ های مغذی است که شامل املاح و ویتامین های ضروری برای سیستم دفاعی بدن می باشد و می تواند در بهبود بیماری موثر واقع...

  • قلیه ماهی شمالی و نکات مهم و اصولی در تهیه آن

    قلیه ماهی شمالی نوعی قلیه ماهی است که به سبک خاصی طبخ می شود و مواد مورد استفاده در آن با قلیه ماهی اصل جنوبی تا حدودی متفاوت است....

  • ترشی آلوچه سبز(گوجه سبز)

    آموزش در ادامه... "به نام خدا" آلوچه ها را در ظرف چیده،2-3 حبه سیر لابلایش گذاشته.کمی تمر...

  • طرز تهیه بورانی بادمجان

    مواد لازم: ۶۰۰ گرم بادمجان ۲۵۰ گرم گوجه فرنگی ۳ حبه سیر ۱ فنجان ماست ۴/۱ تا ۲/۱ فنجان روغن نمک و فلفل به میزان لازم نان لواش یا چیپس پیتاطرز تهیه...

  • چند ترفند مهم برای کباب کردن گوشت و سبزیجات

    جوجه کباب دودی همین که مرغ را روی زغال کباب می‌کنیم تا حدی بوی دود و آتش به خود می‌گیرد، اما برای اینکه بیشتر بوی دود بدهد از پاپریکای دودی یا...

  • معجون رازیانه خانگی پرخاصیت

    حامد 50 دقیقه پیش انواع نوشیدنی 6 بازدید...

  • طرز تهیه شربت سکنجبین

    شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد. این شربت علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، می‌تواند یک نوشیدنی مفید برای...

  • طرز تهیه استرامبولی ایتالیایی

    استرامبولی یک غذای ایتالیایی خوشمزه ست که با گوشت سرخ شده و پنیر، اسفناج و فلفل تند داخل خمیر تازه درست میشه. استرامبولی دستور‌های متفاوتی داره و...

  • طرز تهیه کوکو کدو سبز

    کوکوی کدو سبز یکی از انواع کوکو‌های ایرانی است که به خاطر وجود کدو سبز در آن شاید خیلی‌ها احساس کنند طعم جالبی ندارد. اما ما با مواد موجود در این...

  • طرز تهیه یک صبحانه پنیری ساده و خوشمزه

    امروز هم یک غذای بسیار خوشمزه آموزش داده میشه که خیلی راحت و سریع می‌تونید اون رو به عنوان صبحانه درست کرده و میل کنید. مواد مورد نیاز: ۱ عدد نان...

  • طرز تهیه اشکنه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن

    اشکنه یکی از غذاهای محلی کشورمان است و به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. در این مطلب قصد داریم اشکنه سیب زمینی که یکی از انواع خوشمزه این...

  • طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا

    بورک اسفناج، غذایی ترکی است که با چند لایه خمیر یوفکا و به اشکال و اندازه های مختلفی درست می شود. بورک اسفناج مسطح و مارپیچی، دو نوع...

  • تارت زردآلو و پسته؛ دسر شیک و مجلسی

    ماهنامه کیک و شیرینی - سعیده آقایی: تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده می‌شود. در این مطلب طرز تهیه تارت زردآلو...

  • چگونه خطا‌های آشپزی خود را اصلاح کنیم؟

    وب‌سایت شور و شیرین: حتی با تجربه ترین آشپزها ممکن است هنگام آشپزی، اشتباه کنند. از بیش از حد پختن غذا گرفته تا بیش از حد نمک زدن، ممکن است، غذا...

  • طرز تهیه خورشت دال عدس برای رژیم روزانه گیاه خواران

    در رژیم‌های گیاهخواری همراه با حبوبات یکی از غذا‌های مورد اقبال، خورشت دال عدس هندی است. در این نوشته به دستور عمل تهیه خورشت دال عدس می‌پردازیم....

  • طرز تهیه کومپیر ترکیه

    وب سایت سوران: با خوردن غذای کشور‌های دیگه، یک جورایی میشود تو تخیل، به اون کشور‌ها سفر کرد. امروز هم ما میخواهیم سفر کنیم به کشور ترکیه و یکی از...

  • سالمون کبابی یک غذای رژیمی و خوشمزه

    سالمون و گل کلم غذا‌هایی هستند که وقتی ادویه جات را با آن‌ها ترکیب می‌کنید فوق العاده می‌شوند. ادویه جات علاوه بر اینکه می‌توانند طعم غذا را از این...

داغ ترین اخبار