تبلیغات

طرز تهیه پوره هویج برای نوزاد به ۳ روش

پوره هویج، یکی از غذا‌های کمکی مناسب برای نوزاد پس از سن ۶ ماهگی است. پوره هویج و سیب زمینی، پوره هویج و برنج، پوره هویج و سیب ۳ نمونه از بهترین و پرخاصیت‌ترین غذا‌های کمکی نوزاد است که در این مطلب با طرز تهیه آن‌ها آشنا خواهید شد.

پوره هویج برای نوزاد ستاره | سرویس آشپزی - پوره (به زبان فرانسه: Puree)، ماده‌ای خوراکی است که اغلب از ترکیب سبزیجات، میوه‌ها و حبوبات پخته شده یا مواد خام خرد شده در مخلوط کن درست می‌شود. پوره سیب زمینی، پوره هویج و پوره کدو نمونه‌هایی از انواع پوره هستند که اغلب به عنوان غذای کمکی کودک شش ماهه و غذای کمکی کودک هفت ماهه استفاده می‌شود. در این میان پوره هویج به دلیل رنگ شاد و زیبا و همچنین طعم شیرین، بیشتر از بقیه مورد استقبال کودکان قرار می‌گیرد. هویج یکی از سبزیجات پرخاصیت و منبع بتاکاروتن (ویتامین A) است. اگرچه آب آن حاوی املاح و ویتامین‌های زیادی است، ولی کودکان پوره هویج را بیشتر دوست دارند. هویج سرشار از ویتامین C و کلسیم است که برای رشد کودکان پس از ۶ ماهگی بسیار مناسب است. انواع پوره هویج برای نوزاد پوره هویج نوعی غذای کمکی مناسب برای نوزاد ۶ تا ۷ ماهه است. در این زمان نوزاد باید کم کم به غذا‌های ساده ابتدایی عادت کند. مواد لازم هویج متوسط 1 عدد شیر مادر یا شیر خشک به میزانی که برای نوزاد قابل بلع باشد

دستور تهیه:

هویج را خوب بشویید و تمیز کنید. پوست هویج را بتراشید. هویج را به قطعات کوچک خرد کنید.

هویج را ۱۵ دقیقه بخار پز کنید. در صورتی که ظرف مخصوص بخارپز در اختیار  ندارید، یک صافی فلزی یا یک ورقه آلومینیومی سوراخ شده در سطح یک قابلمه معمولی حاوی آب در حال جوش قرار داده و هویج خرد شده را در صافی یا روی ورقه آلومینیومی بریزید.

پس از پایان پخت، هویج را در غذاساز له کنید یا با پشت قاشق نرم کرده و از صافی رد کنید. در زمان مصرف کمی شیر مادر به آن اضافه و با هم مخلوط کنید. از پوره هویج به اندازه مورد نیاز در ظرف کودک بریزید و مقدار اضافی را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. مراحل تهیه پوره هویج نوع اول) پوره هویج با سیب زمینی

پوره هویج و سیب زمینی نوعی غذای کمکی مناسب برای نوزاد ۷ تا ۸ ماهه است. در این سن، نوزاد باید به تدریج با غذا‌های متنوع تری آشنا شود. پوره سبزیجات و میوه‌ها از جمله مواد غذایی مناسب برای نوزاد است که مصرف آن باید از یک قاشق مرباخوری در شبانه روز شروع شود و حجم آن به تدریج افزایش یابد.


مواد لازم هویج متوسط 1 عدد سیب زمینی متوسط 1 عدد شیر پاستوریزه 2 لیوان روغن زیتون 1 قاشق مرباخوری
دستور تهیه: هویج را شسته و پوست آن را بتراشید. پوست سیب زمینی را تمیز شسته و همراه با هویج بخارپز کنید یا در قابلمه کوچکی قرار داده و کمی آب روی آن‌ها بریزید، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شوند. سیب زمینی را قبل از اینکه سرد شود پوست بگیرید و با هویج بکوبید یا چرخ کنید تا کاملا نرم شود. سیب زمینی و هویج نرم شده را در یک ظرف لعابی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس شیر پاستوریزه را به تدریج به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا شیر کاملا جذب سیب زمینی و هویج شود. یک قاشق مرباخوری روغن زیتون به پوره هویج و سیب زمینی اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید. نکات مهم و اصولی در تهیه پوره هویج و سیب زمینی بخار پز کردن مواد باعث می‌شود تا بیشتر مواد مغذی سبزیجات در آن‌ها باقی بماند. میزان ویتامین C در سیب زمینی که با پوست پخته شده باشد تقریبا دو برابر زمانی است که بدون پوست پخته شود. 

پوره هویج

نوع دوم) پوره هویج با برنج پوره هویج و برنج نوعی غذای کمکی برای نوزاد ۷ تا ۸ ماهه است. در این سن مواد غذایی جدید و متنوعی وارد برنامه غذایی نوزاد می‌شود و غذای کودک باید کاملا نرم و پوره مانند باشد. مواد لازم هویج متوسط 1 عدد برنج خیس خورده 2 قاشق غذاخوری شیر پاستوریزه 1 لیوان

دستور تهیه:

هویج را شسته و پوست آن را بتراشید، سپس به صورت قطعات کوچک خرد کنید. هویج، شیر و برنج را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

به مواد اجازه دهید تا ۲۰-۱۵ دقیقه در قابلمه درباز بپزند.

وقتی هویج و برنج کاملا نرم شدند، مواد را در مخلوط کن ریخته و به حالت پوره درآورید.

پوره هویج و برنج

نوع سوم) پوره هویج  با سیب پوره هویج و سیب نیز نوعی غذای کمکی مناسب برای نوزاد ۸ تا ۹ ماهه است. در این سن غذای اصلی نوزاد هنوز شیر است، ولی افزودن مواد غذایی جدید، باعث افزایش ارزش غذایی و تنوع غذای کودک می‌شود. مواد لازم سیب درختی متوسط 1 عدد هویج متوسط 1 عدد شیر پاستوریزه 2 لیوان

دستور تهیه:

پوست سیب را بکنید، چهار قاچ کرده و هسته‌های آن را جدا کنید. هویج را شسته و پوست آن را بتراشید، سپس به قطعات کوچک خرد کنید. سیب، هویج و شیر را در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

حدود ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا مواد در قابلمه درباز بپزند. سپس مواد موجود در قابلمه را در مخلوط کن ریخته و به حالت پوره درآورید.

مقدار مورد نیاز از پوره هویج و سیب را در ظرف کودک بریزید، مقدار اضافی را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کرده و ظرف ۲۴ ساعت مصرف کنید.

نکته: تکه‌های هویج را کوچک‌تر از تکه‌های سیب خرد کنید، چون هویج دیرتر از سیب می‌پزد و این کار باعث می‌شود همزمان با هم بپزند.

پوره هویج و سیب

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار