تبلیغات

طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده

استانبولی یکی از غذاهای سنتی کشورمان است. این غذا را با گوشت تکه‌ای و گوشت چرخ کرده تهیه می‌کنند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده را شرح دهیم.

استانبولی با گوشت چرخ
ستاره | سرویس آشپزی - استانبولی با گوشت چرخ کرده یکی از غذا‌های خوشمزه در برنامه غذایی ما ایرانیان است، البته این غذا با گوشت تکه‌ای رواج بیشتری دارد. از نظر طعم هر دو نوع استانبولی مشابه هستند، بنابراین اگر گوشت تکه‌ای در غذا را دوست ندارید، می‌توانید با گوشت چرخ کرده نیز این غذا را تهیه کرده و از میل کردن آن لذت ببرید. مواد مورد نیاز برای استانبولی با گوشت چرخ کرده

میزان مواد اولیه ذکر شده در جدول زیر، به منظور تهیه استانبولی برای ۶ الی ۸ نفر کافی است.

مواد لازم برنج 1 کیلوگرم گوجه فرنگی 3 کیلوگرم گوشت چرخ کرده 500 گرم پیاز 3 عدد رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری نمک به میزان لازم فلفل به میزان لازم زردچوبه به میزان لازم روغن به میزان لازم


چند نکته:

می‌توانید از برنج ایرانی یا غیرایرانی استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید کمی دارچین نیز به مواد اولیه اضافه کنید. در صورتی که تمایل دارید این غذا را با گوشت تکه‌ای تهیه نمایید، به جای ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده از ۷۵۰ گرم گوشت مغز ران بدون استخوان استفاده کنید. همچنین استانبولی با مرغ نیز پخته می‌شود.
طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده

برای تهیه این غذا، ابتدا باید گوشت چرخ شده را حاضر کنید، زیرا به محض آماده شدن برنج باید آن را میان پلو قرار دهید. بنابراین ابتدا مراحل آماده کردن گوشت را شرح می‌دهیم و سپس به سراغ تهیه پلو می‌رویم.

پیاز را کاملا خرد و سرخ نمایید.

طرز تهیه استانبولی

گوشت و پیاز داغ را روی شعله گاز قرار دهید تا آب آن کاملا تبخیر شود.

سپس ۲ الی ۳ لیوان آب، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل دارچین را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.

یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی و کمی نمک را به گوشت بیفزایید و اجازه دهید تا مابقی آب گوشت کاملا تبخیر شود. برنج را کاملا تمیز کنید و چند مرتبه با آب ولرم بشورید. سر و ته گوجه‌فرنگی‌ها را بزنید و آنها را با استفاده از مخلوط کن کاملا له کنید.

گوجه فرنگی میکس شده را با ۳ لیوان آب مخلوط نمایید.

اکنون مخلوط گوجه فرنگی و آب را به برنج اضافه کنید، به طوریکه حدود ۴ انگشت از سطح برنج بالاتر قرار داشته باشد. چنانچه کمتر بود، مقداری آب به آن اضافه کنید.

مقداری نمک و ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری روغن را نیز به برنج می‌افزاییم.

اجازه دهید برنج حدود یک ساعت در مخلوط گوجه و فرنگی آب بماند. پس از گذشت یک ساعت، برنج را روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا آب برنج تبخیر شود و کاملا بپزد.

کمی از برنج را بچشید، اگر مغز آن خام بود، یک الی ۲ لیوان دیگر آب به آن اضافه کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.

زمانی که آب برنج تبخیر شد و کاملا مغز پخت شده بود، وسط آن را باز کنید و گوشت چرخ کرده را میان برنج بریزید و روی آن را با برنج بپوشانید. اکنون دم کنی و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که برنج دم بکشد.

چند نکته:

اگر تمایل دارید که برنج را در فر دم کنید، پس از آنکه آب برنج تبخیر شد، قابلمه برنج را در فری با حرارت ۳۰۰ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت قرار دهید. اگر پس از این مدت برنج دم نکشیده بود، زمان بیشتری آن را در فر بگذارید. توجه داشته باشید که اگر دسته‌های قابلمه از جنس پلاستیک بود، آن را جدا کنید و سپس قابلمه را در فر قرار دهید، تا در اثر حرارت پلاستیک آب نشود. اگر تمایل دارید از گوشت تکه‌ای برای تهیه استانبولی استفاده کنید، طرز تهیه مشابه است و تنها کافی است گوشت تکه‌ای را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید.

طرز تهیه استانبولی

به جای گوجه فرنگی تازه میکش شده از رب گوجه نیز می‌توانید استفاده کنید، اما گوجه تازه باعث خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌شود. همچنین اگر گوجه فرنگی را پوست بگیرید و سپس میکس کنید، غذا لذیذتر خواهد شد، زیرا پوست گوجه در مخلوط کن به طور کاملا له نمی‌شود.

در صورتی که از رب گوجه استفاده می‌کنید، به یک لیوان رب گوجه احتیاج دارید و برای هر پیمانه برنج نیز (اگربرنج ایرانی باشد) دو پیمانه آب اضافه کنید. سایر مراحل مشابه شیوه یاد شده است. استانبولی با گوشت چرخ کرده علاوه بر خوش طعم بودن، رنگ زیبایی نیز دارد و معمولا با سالاد شیرازی یا ترشی سرو می‌شود. به علاوه ته دیگ این غذا برنجی است و به خاطر گوجه فرنگی استفاده شده در آن طعم و رنگ فوق العاده‌ای دارد. 

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه دمپخت مرغ غذایی ساده

    دمپخت مرغ غذایی سالم و ساده است که مواد تشکیل دهنده اصلی آن مرغ و برنج است و برای افرادی که وقت و حوضله اشپزی ندارند گزینه مناسبی است. مواد لازم...

  • طرز تهیه فیش برگر فست فود سالم خانگی

    ماهی را پس از خرید بهتر است سریع مصرف کنید البته می توان ماهی را تا 2 ماه در فریزر نگهداری کرد. بهتر است جای اینکه ماهی را سرخ کنید به روشی...

  • طرز تهیه کتلت جعفری و سویا، غذای مخصوص گیاهخواران

    کتلت جعفری و سویا غذای مخصوص گیاهخواران مواد لازم: سویای ریز:۴۰۰ گرم سیب زمینی آب پز شده:۶۰۰ گرم تخم مرغ:۳ عدد جعفری خرد شده:۱۰۰ گرم گشنیز:۳۰ گرم...

  • طرز تهیه کیش اسفناج ، یک غذای سبک و خوشمزه

    این کیش کلاسیک بسیار خوشمزه است و به دلیل آن که خمیر در آن استفاده نشده، شامی سبک، مقوی و مطبوع خواهد بود. طعم و بافتی منحصر به فرد دارد و...

  • طرز تهیه ژله هندوانه

    درست کردن این ژله خیلی راحت است اول با شکلات آب شده روی دیواره‌های خشک لیوان به کمک قیف یک بار مصرف راه‌هایی شبیه راه هندوانه بکشید و بگذارید...

  • سیب زمینی تنوری با سس قارچ و مارچوبه

    سیب زمینی تنوری با سس قارچ و مارچوبه مواد لازم: سیب زمینی بزرگ………………..۲ عدد نمک …………………………………. به میزان لازم ریحان تازه خرد...

  • طرز تهیه و خواص چای زردچوبه برای سلامتی

    78درصد تولید زردچوبه در جهان در کشور هند صورت می‌گیرد. این ادویه زردِ پرتقالی در زردچوبه‌های هندی و سُس‌های مختلف به‌وفور استفاده می‌شود. خواص...

  • روش تهیه‌ی نان تخم مرغی پاکتی

    مواد اولیه: تخم مرغ ۲ عدد بزرگ موز ۲ عدد کوچک جوز هندی به میزان لازم پودر دارچین به میزان لازم نان ۲ برش تمشک تازه ۱۵۰ گرم روغن زیتون به میزان...

  • روش تهیه‌ی دمنوش گلپر

    مواد اولیه: گلپر ۱ قاشق غذاخوری آب ۲ لیوان روش تهیه: گلپر و آب را در یک قوری چینی بریزید. روی حرارت پایین قرار دهید تا بجوشد. سپس بگذارید تا برای...

  • طرز تهیه چیز کیک ساده با تزیین ژله

    چیز کیک ساده دسری راحت است که به فر نیازی ندارد و در زمان کوتاهی نیز آماده می‌شود. این دسر را همراه با چایی به عنوان عصرانه نیز...

  • دسر سمولینای شیری خوشمزه

    دسر سمولینای شیری یکی از خوشمزه ترین دسرهایی را که میتوانید رد منزل تهیه کنید با شیر است. در ادامه مطلب زیر طرز تهیه دسر سمولینای شیری خوشمزه...

  • دستور پخت ماهی به روش ترکیه ایی

    دستور پخت ماهی به روش کشور ترکیه مواد لازم: ماهی یک کیلو پیازدو عدد گوجه فرنگی پوست کنده و تکه تکه شده پنج عدد فلفل سبز تند به میزان ذائقه شما فلفل...

  • روش هایی برای نگهداری آلبالو

    در این مقاله قصد دارم چند روش از بهترین روش های نگهداری آلبالو را به شما آموزش دهم.در ادامه این مطلب را به نقل از یاد بگیر دات کام بخوانید....

  • در چه ظروفی غذا مي‌پزيد و چگونه؟

    وسايل و لوازم آشپزخانه هم، به‌ويژه قابلمه‌ها و ظروفي که غذا در آن پخته مي‌شود، از اهميت زيادي برخوردار هستند. تغذيه سالم تنها به کيفيت غذاها و نحوه...

  • طعم دار کردن ماهی و غذاهای دریایی با گیاهان

    همه ما با بوی زُهم ماهی، میگو و غذاهای دریایی آشنا هستیم، در این مقاله راهکارها و ادویه و گیاهانی ارائه شده است که با عطرو طعم فوق العاده ای که...

  • چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟

    در صورتی که قصد دارید میوه یا سبزیجات را خشک کنید، حتما میوه و سبزیجات رسیده و سالم را انتخاب کنید. جالب است بدانید سبزیجاتی که به محض چیده شدن در...

  • آموزش خشک کردن آناناس به شکل گل

    استفاده از میوه‌های خشک شده یک ایده زیبا و در عین حال ساده برای تزیین کیک و کاپ کیک هست. همچنین میوه‌های خشک رو به عنوان تنقلات هم میشه مصرف کردن...

  • میوه و سبزیجات را چگونه تازه نگه‌داریم؟

    به گزارش « پارسینه »، باتوجه به مدت زمان کم حفظ میوه و گیاهان همواره مقدار زیادی از آن‌ها به دلیل پلاسیدگی و خراب شدن دور انداخته...

  • طرز تهیه کتلت سالمون یونانی

    کتلت سالمون یونانی • تعداد: ۴ نفر • زمان تهیه: ۱۰ دقیقه • زمان پخت: ۱۸ تا ۲۰ دقیقه مواد لازم • یک عدد لیموترش • ۶۰۰ گرم فیله بدون استخوان...

  • روش تهیه نوشیدنی های زنجبیلی برای لاغری

    بر کسی پوشیده نیست که شکم و اطراف آن جزو نواحی است که چربی‌ها به این مناطق هجوم آورده و در آنجا جا خوش می‌کنند.امروز پیر و جوان و حتی کودکان و...

  • طرز تهیه سوفله سبزیجات و پنیر

    سوفله سبزیجات و پنیر نوعی میان وعده یا پیش غذای مغذی بوده که انواع سبزیجات به کار رفته در این غذا باعث تنوع بالای آن شده است. ترکیبی...

  • طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی

    کوفته تبریزی غذایی است که با گوشت چرخ شده، برنج، لپه، سیب زمینی پخته و سایر ادویه‌ها پخته می‌شود. البته در آب کوفته تبریزی می‌توان از...

  • طرز تهیه شکر پلو شیرازی خوشمزه

    شکر پلو شیرازی یکی از انواع پلوی سنتی ایران است که بیشتر در مهمانی‌های بزرگ سرو می‌شود. دوست‌داران غذای شیرین به این پلو علاقه‌مند...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه دمپخت مرغ غذایی ساده

    دمپخت مرغ غذایی سالم و ساده است که مواد تشکیل دهنده اصلی آن مرغ و برنج است و برای افرادی که وقت و حوضله اشپزی ندارند گزینه مناسبی است. مواد لازم...