تبلیغات

خاگینه گل نیلوفر یک دسر خوشمزه و سنتی


خاگینه گل نیلوفر یکی از انواع دسر‌های خوشمزه و سنتی است که مانند دیگر انواع خاگینه با استفاده از آرد، ماست، تخم مرغ و … تهیه شده و در نهایت داخل شهد شکر غوطه‌ورد می‌شود. یکی از تفاوت‌های این خاگینه با بسیاری از دیگر انواع خاگینه در این است که خمیر آن بافت منسجم‌تری داشته و می‌توان آن را به راحتی قالب زد و درون روغن داغ سرخ کرد.

مواد لازم برای تهیه خاگینه گل نیلوفر:

آرد ۲- ۲٫۵ پیمانه

ماست نصف پیمانه

تخم مرغ ۲ عدد

روغن مایع نصف پیمانه

بیکینگ پودر ۱ ق. سوپ‌خوری

وانیل ¼ ق. چای‌خوری

پودر پسته برای تزیین

سفیده تخم مرغ ۱ عدد

مواد لازم برای تهیه شهد خاگینه گل نیلوفر:

آب ۱٫۵ پیمانه

شکر ۱٫۵ پیمانه

زعفران دم کرده ۱ ق. مرباخوری

گلاب ۱ ق. سوپ‌خوری

آبلیمو ۱ ق. سوپ‌خوری
طرز تهیه خاگینه گل نیلوفر:

۱- برای تهیه خاگینه گل نیلوفر ابتدا باید تخم مرغ‌ها را درون ظرفی شکسته و با چنگال یا همزن دستی هم بزنید. نیازی به همزن برقی نیست.

۲- ماست را به همراه روغن مایع به تخم‌مرغ‌های زده‌شده اضافه کرده و خوب هم بزنید.

۳- حالا بیکینگ پودر و آرد را باهم مخلوط کرده و الک کنید و کم‌کم به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه کنید.

۴- آرد را باید تا جایی اضافه کنید که احساس کنید خمیر شروع به جمع شدن و منسجم‌شدن کرده و می‌توان آن را دون چسبیدن به دست، با دست ورز داد. پس با دست کمی خمیر را ورز دهید.

۵- وقتی خمیر به بافت مورد نظر رسید و دیگر به دست نچسبید، آن را داخل یک نایلون قرار داده و حدود ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید.

۶- بعد از ۳۰ دقیقه، تکه‌ای از خمیر را جدا کرده و بین دو کیسه نایلون روی سطح کار قرار دهید و با وردنه آن را باز کنید تا برای قالب زدن آماده شود.

۷- برای قالب زدن خمیر خاگینه گل نیلوفر از ۳ قالب گرد یا گل در ۳ سایز مختلف استفاده کرده و خمیر را قالب بزنید.

۸- حالا با استفاده از چاقو برش‌هایی به صورت به علاوه روی خمیر بزنید، اما سعی کنید خطوط برش به مرکز گل‌ها نرسند و خمیر از هم جدا نشود.

۹- در این مرحله روغن مخصوص سرخ‌کردن را داخل تابه بریزید و صبر کنید تا حسابی داغ شود و در این فاصله، گل‌برگ‌ها را با استفاده از سفیده تخم‌مرغ به هم بچسبانید به این صورت که باید با نوک انگشت، مرکز گل بزرگ‌تر را آغشته به سفیده تخم‌مرغ کنید و گل‌برگ متوسط را روی آن قرار دهید و دوباره گل‌برگ متوسط را با سفیده تخم مرغ مرطوب کنید و گل‌برگ کوچکتر را در مرکز آن قرار دهید.

۱۰- سعی کنید برش‌هایی که روی خمیر‌ها زدید به صورت مخالف روی هم قرار بگیرند.

۱۱- در نهایت خمیر را که الان به صورت یک گل سه لایه درآمده را از روی سطح کار برداشته و با نوک انگشت قسمت مرکز آن را کمی فشار دهید.

۱۲- وقتی روغن حسابی داغ شد، خمیر را داخل روغن داغ غوطه‌ور کنید

۱۳- خمیر کم‌کم شروع به جوشیدن کرده و کمی پف می‌کند و در نهایت وقتی به رنگ طلایی درآمد باید آن را از داخل روغن بیرون آورده و داخل سبد آبکش بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود.

۱۴- این کار را برای بقیه خمیر نیز انجام دهید و در فاصله‌ای که گل‌ها در حال خنک‌شدن هستند، با استفاده از آب، شکر، زعفران، گلاب و آبلیمو یک شهد رقیق تهیه کنید و گل‌های خنک‌شده را داخل شهد ولرم بیندازید تا شهد را به خود جذب کنند و شیرین شوند.

۱۵- در پایان، روی گل‌ها را با پودر پسته یا خلال پسته تزیین کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار