تبلیغات

طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا

بورک اسفناج، غذایی ترکی است که با چند لایه خمیر یوفکا و به اشکال و اندازه های مختلفی درست می شود. بورک اسفناج مسطح و مارپیچی، دو نوع بورک اسفناج رایج هستند که در این مقاله با روش تهیه آنها آشنا خواهید شد.

بورک اسفناج با خمیر یوفکا ستاره | سرویس آشپزی - بورک (borek) یک غذای پرطرفدار ترکی و در واقع نوعی "پای" خوشمزه است. تنوع زیادی در دستور تهیه این غذای ترکی وجود دارد که با نام های بورک گوشت و قارچ، بورک سیب زمینی و... شناخته می شوند. قسمتی از این تنوع مربوط به اندازه و شکل بورک است که در سایز‌های کوچک و بزرگ و به اشکال رولی، مثلثی، مارپیچی، مسطح و بقچه‌ای درست می‌شود؛ قسمت دیگر مربوط به مواد تشکیل دهنده است. علی‌رغم این تفاوت‌ها آنچه در بورک ثابت است، خمیر مورد استفاده در تهیه این غذاست که خمیر یوفکا نام دارد. یوفکا نان نازک کاغذی شکلی است که از خمیر ساده‌ای که با ترکیب آرد، آب و نمک درست می‌شود، به دست می‌آید و سپس با مواد غذایی مختلفی نظیر گوشت، قارچ، پنیر، گوجه فرنگی، اسفناج و سایر ترکیبات پر می‌شود.
بورک اسفناج یکی از انواع بورک است که در آن خمیر یوفکا با اسفناج و پنیر پر می‌شود. خمیر یوفکا را می‌توان به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها تهیه و یا در خانه درست کرد. در هر صورت خمیری که از بیرون تهیه می‌شود، یخ زده است و باید قبل از استفاده در دمای محیط قرار گیرد تا یخ آن ذوب شود. مواد لازم برای تهیه بورک اسفناج
طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا مواد لازم خمیر یوفکا به قطر 50 سانتیمتر 3 عدد روغن زیتون یا کره 4 قاشق غذاخوری پیاز متوسط خرد شده 1 عدد اسفناج تازه 230 گرم پنیر فتا یا هر پنیر سفید دیگری 1/2 فنجان فلفل سبز خرد شده 1 عدد نمک و فلفل سیاه به میزان لازم مواد لازم برای تهیه مایه تخم مرغ شیر 1 فنجان تخم مرغ 2 عدد بکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری روغن زیتون 1/3 فنجان مواد لازم برای اندود روی بورک زرده تخم مرغ 1 عدد شیر یا ماست ساده 1 قاشق غذاخوری کنجد یا سیاه دانه برای تزیین به میزان لازم
دستور تهیه: روغن یا کره را در یک تابه متوسط بر روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز متوسط را به تابه اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا نرم شود، سپس فلفل سبز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا پیاز به رنگ طلایی درآید. اسفناج را خرد کرده، پیاز‌ها را از تابه خارج کرده و اسفناج خرد شده را در تابه بریزید. درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا اسفناج نرم شده و آب آن کشیده شود. در این فاصله چند بار اسفناج را هم بزنید که نسوزد. پس از اینکه آب اسفناج تمام شد، آن را از روی حرارت برداشته و با پیاز سرخ شده، فلفل سبز و پنیر مخلوط کنید.

تهیه مواد میانی بورک

فلفل سیاه و در صورت نیاز کمی نمک به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا مزه دار شوند. تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و یکی از زرده‌های تخم مرغ را جدا کنید و برای روی بورک کنار بگذارید. شیر، بکینگ پو در و 1/3 فنجان روغن زیتون را به تخم مرغ اضافه کرده و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. فر را روی حرارت 190 درجه سانتیگراد (380 درجه فارنهایت) گرم کنید. آماده کردن بورک اسفناج

روش اول:

یک ظرف پیرکس با ابعاد 23*33 سانتیمتر و با ارتفاع 5 سانتیمتر را چرب کرده و اولین لایه‌ی خمیر یوفکا را کف آن قرار دهید. خمیر یوفکا از اطراف ظرف آویزان است، بهتر است خمیر را به صورتی در ظرف پهن کنید که از یک طرف بیشتر آویزان باشد تا پس از قرار دادن سایر لایه‌ها بتوانید روی آن‌ها را با این خمیر بپوشانید.

 قرار دادن خمیر یوفکا در ظرف فر

1/3 از مایه تخم مرغ را با برس روی خمیر بمالید تا مرطوب شود و سپس خمیر دوم را به صورت ناصاف و چین دار روی آن قرار دهید به گونه‌ای که از اطراف آویزان نباشد. نیمی از مایه تخم مرغ باقیمانده را روی خمیر دوم بمالید و سپس روی آن را با مخلوط اسفناج بپوشانید.

قرار دادن مخلوط اسفناج روی خمیر یوفکا

خمیر یوفکای سوم را به صورت ناصاف و چین دار روی مایه اسفناج قرار داده و بقیه مایه تخم مرغ را روی آن بمالید تا مرطوب شود. اولین لایه از خمیر یوفکا که از اطراف ظرف آویزان است، به سمت بالا جمع کرده و با آن روی کل ظرف را بپوشانید. زرده تخم مرغی که قبلا جدا کرده بودید با شیر یا ماست مخلوط کرده و خوب هم بزنید. از این مخلوط روی بورک بمالید و کمی کنجد یا سیاه دانه روی آن بپاشید. ظرف بورک را حدود 40-35 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده‌اید، قرار دهید تا روی آن طلایی شود. پس از این مدت، بورک را از فر خارج کرده و 15 دقیقه فرصت دهید تا خنک شود.

بورک اسفناج با خمیر یوفکا

در ابتدای خروج بورک از فر ممکن است روی آن کمی سفت باشد، ولی با خنک شدن، روی آن نرم خواهد شد. بورک را پس از سرد شدن به 15 قطعه مربعی، برش زده و در ظرف سرو قرار دهید. بورک اسفناج با خمیر یوفکا به شکل مسطح
روش دوم: یک ورق خمیر یوفکا را از وسط نصف کنید و روی یک سطح صاف قرار دهید. مایه تخم مرغ را با برس روی لبه گرد خمیر یوفکا بمالید. 4-3 قاشق غذاخوری از مایه اسفناج را روی خمیر پهن کنید به گونه‌ای که 2 سانتیمتر از اطراف خمیر را نپوشاند. خمیر را از سمتی که گرد است، به دقت رول کنید تا به شکل سوسیس درآید. ظرف مخصوص فر را چرب کرده، رول را به شکل مارپیچ درآورده، در ظرف قرار دهید و از مایه تخم مرغ روی مارپیچ بمالید.

رول کردن خمیر یوفکا

بقیه مواد را به همین شکل درست کرده و در ظرف فر قرار دهید. سپس ظرف را به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده روی حرارت 200 درجه قرار دهید تا روی بورک طلایی شود. بورک اسفناج را پس از خنک شدن، برش زده و در ظرف سرو قرار دهید. بورک اسفناج با خمیر یوفکا به شکل مارپیچی   نکات مهم و اصولی در تهیه بورک اسفناج هنگام میزان کردن نمک، مواد را بچشید که غذا شور نشود، زیرا پنیر مقداری نمک دارد و ممکن است نیازی به افزودن نمک اضافی نباشد. در صورت تمایل می‌توانید کمی پودر پاپریکا به مواد میانی اضافه کنید. اگر تمایلی به تندی ندارید، فلفل سبز را از بورک اسفناج حذف کنید. افزودن بکینگ پودر به مایه تخم مرغ اختیاری است، ولی افزودن آن باعث پف کردن بورک می شود. 

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

جدیدترین اخبار

  • طرز تهیه دمپخت مرغ غذایی ساده

    دمپخت مرغ غذایی سالم و ساده است که مواد تشکیل دهنده اصلی آن مرغ و برنج است و برای افرادی که وقت و حوضله اشپزی ندارند گزینه مناسبی است. مواد لازم...

  • طرز تهیه فیش برگر فست فود سالم خانگی

    ماهی را پس از خرید بهتر است سریع مصرف کنید البته می توان ماهی را تا 2 ماه در فریزر نگهداری کرد. بهتر است جای اینکه ماهی را سرخ کنید به روشی...

  • طرز تهیه کتلت جعفری و سویا، غذای مخصوص گیاهخواران

    کتلت جعفری و سویا غذای مخصوص گیاهخواران مواد لازم: سویای ریز:۴۰۰ گرم سیب زمینی آب پز شده:۶۰۰ گرم تخم مرغ:۳ عدد جعفری خرد شده:۱۰۰ گرم گشنیز:۳۰ گرم...

  • طرز تهیه کیش اسفناج ، یک غذای سبک و خوشمزه

    این کیش کلاسیک بسیار خوشمزه است و به دلیل آن که خمیر در آن استفاده نشده، شامی سبک، مقوی و مطبوع خواهد بود. طعم و بافتی منحصر به فرد دارد و...

  • طرز تهیه ژله هندوانه

    درست کردن این ژله خیلی راحت است اول با شکلات آب شده روی دیواره‌های خشک لیوان به کمک قیف یک بار مصرف راه‌هایی شبیه راه هندوانه بکشید و بگذارید...

  • سیب زمینی تنوری با سس قارچ و مارچوبه

    سیب زمینی تنوری با سس قارچ و مارچوبه مواد لازم: سیب زمینی بزرگ………………..۲ عدد نمک …………………………………. به میزان لازم ریحان تازه خرد...

  • طرز تهیه و خواص چای زردچوبه برای سلامتی

    78درصد تولید زردچوبه در جهان در کشور هند صورت می‌گیرد. این ادویه زردِ پرتقالی در زردچوبه‌های هندی و سُس‌های مختلف به‌وفور استفاده می‌شود. خواص...

  • روش تهیه‌ی نان تخم مرغی پاکتی

    مواد اولیه: تخم مرغ ۲ عدد بزرگ موز ۲ عدد کوچک جوز هندی به میزان لازم پودر دارچین به میزان لازم نان ۲ برش تمشک تازه ۱۵۰ گرم روغن زیتون به میزان...

  • روش تهیه‌ی دمنوش گلپر

    مواد اولیه: گلپر ۱ قاشق غذاخوری آب ۲ لیوان روش تهیه: گلپر و آب را در یک قوری چینی بریزید. روی حرارت پایین قرار دهید تا بجوشد. سپس بگذارید تا برای...

  • طرز تهیه چیز کیک ساده با تزیین ژله

    چیز کیک ساده دسری راحت است که به فر نیازی ندارد و در زمان کوتاهی نیز آماده می‌شود. این دسر را همراه با چایی به عنوان عصرانه نیز...

  • دسر سمولینای شیری خوشمزه

    دسر سمولینای شیری یکی از خوشمزه ترین دسرهایی را که میتوانید رد منزل تهیه کنید با شیر است. در ادامه مطلب زیر طرز تهیه دسر سمولینای شیری خوشمزه...

  • دستور پخت ماهی به روش ترکیه ایی

    دستور پخت ماهی به روش کشور ترکیه مواد لازم: ماهی یک کیلو پیازدو عدد گوجه فرنگی پوست کنده و تکه تکه شده پنج عدد فلفل سبز تند به میزان ذائقه شما فلفل...

  • روش هایی برای نگهداری آلبالو

    در این مقاله قصد دارم چند روش از بهترین روش های نگهداری آلبالو را به شما آموزش دهم.در ادامه این مطلب را به نقل از یاد بگیر دات کام بخوانید....

  • در چه ظروفی غذا مي‌پزيد و چگونه؟

    وسايل و لوازم آشپزخانه هم، به‌ويژه قابلمه‌ها و ظروفي که غذا در آن پخته مي‌شود، از اهميت زيادي برخوردار هستند. تغذيه سالم تنها به کيفيت غذاها و نحوه...

  • طعم دار کردن ماهی و غذاهای دریایی با گیاهان

    همه ما با بوی زُهم ماهی، میگو و غذاهای دریایی آشنا هستیم، در این مقاله راهکارها و ادویه و گیاهانی ارائه شده است که با عطرو طعم فوق العاده ای که...

  • چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟

    در صورتی که قصد دارید میوه یا سبزیجات را خشک کنید، حتما میوه و سبزیجات رسیده و سالم را انتخاب کنید. جالب است بدانید سبزیجاتی که به محض چیده شدن در...

  • آموزش خشک کردن آناناس به شکل گل

    استفاده از میوه‌های خشک شده یک ایده زیبا و در عین حال ساده برای تزیین کیک و کاپ کیک هست. همچنین میوه‌های خشک رو به عنوان تنقلات هم میشه مصرف کردن...

  • میوه و سبزیجات را چگونه تازه نگه‌داریم؟

    به گزارش « پارسینه »، باتوجه به مدت زمان کم حفظ میوه و گیاهان همواره مقدار زیادی از آن‌ها به دلیل پلاسیدگی و خراب شدن دور انداخته...

  • طرز تهیه کتلت سالمون یونانی

    کتلت سالمون یونانی • تعداد: ۴ نفر • زمان تهیه: ۱۰ دقیقه • زمان پخت: ۱۸ تا ۲۰ دقیقه مواد لازم • یک عدد لیموترش • ۶۰۰ گرم فیله بدون استخوان...

  • روش تهیه نوشیدنی های زنجبیلی برای لاغری

    بر کسی پوشیده نیست که شکم و اطراف آن جزو نواحی است که چربی‌ها به این مناطق هجوم آورده و در آنجا جا خوش می‌کنند.امروز پیر و جوان و حتی کودکان و...

  • طرز تهیه سوفله سبزیجات و پنیر

    سوفله سبزیجات و پنیر نوعی میان وعده یا پیش غذای مغذی بوده که انواع سبزیجات به کار رفته در این غذا باعث تنوع بالای آن شده است. ترکیبی...

  • طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی

    کوفته تبریزی غذایی است که با گوشت چرخ شده، برنج، لپه، سیب زمینی پخته و سایر ادویه‌ها پخته می‌شود. البته در آب کوفته تبریزی می‌توان از...

  • طرز تهیه شکر پلو شیرازی خوشمزه

    شکر پلو شیرازی یکی از انواع پلوی سنتی ایران است که بیشتر در مهمانی‌های بزرگ سرو می‌شود. دوست‌داران غذای شیرین به این پلو علاقه‌مند...

داغ ترین اخبار

  • طرز تهیه دمپخت مرغ غذایی ساده

    دمپخت مرغ غذایی سالم و ساده است که مواد تشکیل دهنده اصلی آن مرغ و برنج است و برای افرادی که وقت و حوضله اشپزی ندارند گزینه مناسبی است. مواد لازم...